Poprzednia

ⓘ Daniel Dae Kim


Daniel Dae Kim
                                     

ⓘ Daniel Dae Kim

Daniel Dae Kim – amerykański aktor pochodzenia koreańskiego, ma żonę i dwójkę dzieci. Występował m.in. w serialu telewizyjnym Zagubieni.

                                     

1. Życiorys

Ukończył aktorstwo na nowojorskim uniwersytecie.

Przez kilka lat grał w serialu Zagubieni Jina, mężczyznę, który mówi tylko po koreańsku, w związku z czym aktor musiał uczyć się ponownie swego rodzinnego języka.

Prócz gry w filmach i serialach podkładał też głos licznych grach, m.in. w serii Saints Row, gdzie grał Johnnyego Gata.

W 2017 r. Daniel Dae Kim ogłosił odejście z serialu Hawaii Five-0 po 7 serii z powodu braku porozumienia ws. honorarium, które w jego wypadku i w wypadku Grace Park było o kilkanaście procent niższe niż białych aktorów.

                                     

2. Filmografia

  • 2004: Bez śladu jako Mark Hiroshi odcinek Exposure
  • 2005: Jaskinia jako Alex Kim
  • 2003: Mów mi swatka jako Clifford Kim gościnnie, 4 odcinki
  • 2003: Jedź lub znikaj jako Miyako
  • 2015: Zbuntowana jako Jack Kang
  • 2019: Hellboy jako major Ben Daimio
  • 2003: Sin jako Lakorn
  • 1999: Crusade jako John Matheson 13 odcinków
  • 2001: Once and Again jako współpracownik odcinek Wont Someone Please Help George Bailey Tonight
  • 1998: Brave New World jako James Ingram
  • 2003: Życie ulicy Street Time jako Vo Nguyen odcinek Born to Kill
  • 2000: Star Trek: Voyager jako Gotana-Retz odcinek Blink of an Eye
  • 2003: Hulk jako Aide
  • 2003: Projekt "Momentum” jako agent Frears
  • 2015: Ktown Cowboys jako David
  • 1997: Beverly Hills, 90210 jako dr Sturla gościnnie, dwa odcinki
  • 2004: Spider-Man 2 jako Raymond
  • 2019: Chyba na pewno ty jako Brandon Choi
  • 2004–2010: Zagubieni jako Jin-Soon Kwon
  • 2008: Wiadomości bez cenzury jako Ivy Leaguer
  • 1998: No Salida jako Hu-jan
  • 1999: Gra o miłość jako lekarz pogotowia
  • 2012-2014: Legenda Korry jako Hiroshi Sato dubbing; 6 odcinków
  • 2016: Wierna jako Jack Kang
  • 2003: Od kołyski aż po grób jako ekspert
  • 2010-2017: Hawaii Five-0 jako Chin Ho Kelly
  • 2019: The Good Doctor jako dr Jackson Han
  • 2002: Dzień jak dzień jako pan Chung odcinek Call Him Macaroni
  • 2000: Napisała: Morderstwo. Śmierć pisarza jako Everett Jang
  • 1994: Prawo i porządek jako Harry Watanabe odcinek Golden Years
  • 1997: Szakal jako Akashi
  • 2003-2004: Star Trek: Enterprise jako kapral Chang gościnnie, 3 odcinki
  • 1997: Miłość jak narkotyk jako asystent
  • 1998: Kameleon jako Le Xuan Duc odcinek Collateral Damage
  • 1998: Ally McBeal jako policjant odcinek The Inmates
  • 2001: Looking for Bobby D jako Timmy
  • 2003–2004: Ostry dyżur jako Ken Sung gościnnie, 4 odcinki
  • 1991: Amerykanin z Shaolin jako Gao
  • 2004: The Shield: Świat glin jako Thomas Choi odcinek Riceburner
  • 2001-2003: Anioł ciemności jako Gavin Park gościnnie; 12 odcinków
  • 2001: Czarodziejki jako Yenlo odcinek 4x04 Enter the Demon
  • 2004: Miasto gniewu jako Park
  • 1997: Nowojorscy gliniarze jako Simon Lee odcinek It Takes a Village
  • 2003-2004: 24 godziny jako agent Tom Baker gościnnie; 11 odcinków
  • 2011: Arena jako Taiga
  • 1998: Kroniki Seinfelda jako student odcinek The Burning

Użytkownicy również szukali:

...

Hellboy Turystyczny Łowicz.

Pobierz aplikację iTunes dla systemu iOS, Android, Mac i Windows. Dowiedz się więcej. Daniel Dae Kim. Pokaż w iTunes. Filmy. Wszystkie Addicted to Love. Lost: Zagubieni. Evangeline Lilly nie chce poddać się. Kategoria Daniel Dae Kim. Daniel Dae Kim i zemsta ducha Wywrota. Królowa krwi Ian McShane – Profesor Bruttenholm Sasha Lane – Alice Monaghan Daniel Dae Kim – Ben Daimio Thomas Haden Church – Lobster Johnson. Daniel Dae Kim w 2019 roku galeria, zdjęcie 14 Biznes Wprost. Gwiazda Lost i Hellboya pokonała koronawirusa! 02.04.2020. Zaledwie parę tygodni temu otrzymaliśmy informację, że Daniel Dae Kim został. Aktorzy Lost Daniel Dae Kim. Znany choćby z serialu Lost zagubieni Daniel Dae Kim wyprodukuje serial dla platformy Amazon Prime. Fabuła Tether skoncentruje się wokół.


...