Poprzednia

ⓘ Dorota Lanton




                                     

ⓘ Dorota Lanton

Absolwentka XV Liceum im. Narcyzy Żmichowskiej w Warszawie. W 1993 ukończyła studia na Wydziale Aktorskim PWSFTviT w Łodzi. Szerszej publiczności znana jest jako Julia – farmaceutka z serialu Klan. Interpretatorka piosenki francuskiej – na koncertach "Miłość w Paryżu” wykonuje w języku francuskim przeboje Edith Piaf, Jacques’a Brela, Yves’a Montanda, Carli Bruni oraz własne piosenki. Jej piosenka "Ma place”, którą śpiewa jako Dorothée Lanton, znalazła się na składance "Weekend in Paris” wśród współczesnych gwiazd piosenki francuskiej. Córka aktorki teatralnej Barbary Lanton. Dwukrotna wicemistrzyni w Żeglarskich Mistrzostwach Polski Aktorów.

                                     

1. Role teatralne

  • 1992: Teatr "Powszechny” w Łodzi – "Moralność pani Dulskiej” dyplom PWSFTviT – rola Hesi, reż. Ewa Mirowska
  • 1993: Teatr Muzyczny "Roma” w Warszawie – musical Ania z Zielonego Wzgórza – rola Ani, reż. Jan Szurmiej
  • 1993: Teatr "Nowy” w Łodzi – "Zbrodnie serca” dyplom PWSFTviT – rola Chick Boyle, reż. Marcin Sławiński
  • 1991: Teatr Studyjny w Łodzi – "Klub kawalerów” – rola Miny, reż. Marek Okopiński
  • 1995: Teatr Kwadrat w Warszawie – Mój przyjaciel Harvey – rola Myrtle Mae Simmons, reż. Marcin Sławiński
  • 1994: Teatr Muzyczny "Roma” w Warszawie – musical Sztukmistrz z Lublina – rola Halinki, reż. Jan Szurmiej

Teatr Telewizji

  • 1992: Sąd nad Brzozowskim, reż. Grzegorz Królikiewicz
  • 1993: Miazga, reż. Jerzy Markuszewski
  • 1993: Kolęda Wigilijna, reż. Robert Gliński
  • 2005: Juliusz Cezar, reż. Jan Englert
                                     

2. Filmografia

  • 1994: Panna z mokrą głową – wieśniaczka w majątku Borowskich odc. 3 i 6
  • 2001: Na dobre i na złe – Mariola, reż. Teresa Kotlarczyk
  • 1988-1990: W labiryncie, reż. Paweł Karpiński
  • 2007: Barwy szczęścia – Ola, reż. Krzysztof Rogala
  • 1994: Molly – głos Cecylii, reż. Nick Laughland
  • 1993: Wynajmę pokój. – dziewczyna przy barze, reż. Andrzej Titkow
  • 2003: Psie serce – Atos głos psa, reż. Krzysztof Zalewski
  • 1994: Panna z mokrą głową – wieśniaczka w majątku Borowskich, reż. Kazimierz Tarnas
  • 1985: Oko proroka czyli Hanusz Bystry i jego przygody – głos Marianeczki, reż. Paweł Komorowski
  • 2004: Tajemnica kwiatu paproci – Buba głos, reż. Tadeusz Wilkosz
  • 1999-2005: Lokatorzy – Wiesia, reż. Marcin Sławiński
  • 1988: Dziewczynka z Hotelu Excelsior reż. Antoni Krauze
  • 2000-2001: Miasteczko, reż. Maciej Wojtyszko
  • 1988: Zmowa – kelnerka, reż. Jerzy Petelski
  • 1994: Przygody Joanny – Myszka, reż. Anna Sokołowska
  • 1996: Awantura o Basię – aktorka odc. 3-5
  • 1985: Menadżer – głos Katarzyny, reż. Ryszard Rydzewski
  • 1995: Pokuszenie – zakonnica, reż. Barbara Sass-Zdort
  • 1987: Sławna jak Sarajewo – głos Gerdy, reż. Jan Kidawa
  • 1988: Królewskie sny – dwórka Sonki, reż. Grzegorz Warchoł
  • 1998-2003: Miodowe lata – Script Girl, reż. Maciej Wojtyszko
  • 1980-2000: Dom – sprzedawczyni, reż. Jan Łomnicki
  • 2000-2001: Adam i Ewa – Zosia Kowalczyk, reż. Filip Zylber, Haider Rizvi
  • 1997: Klan – Julia Skirgiełło, reż. Paweł Karpiński
  • 1995: Awantura o Basię – aktorka, reż. Kazimierz Tarnas
  • 1993: Pora na czarownice – studentka medycyny, reż. Piotr Łazarkiewicz
  • 1993: Czterdziestolatek. 20 lat później – kasjerka w kasie sejmowej, reż. Jerzy Gruza
  • 2001-2002: Marzenia do spełnienia – Asia Romska, reż. Magdalena Łazarkiewicz
  • 2008: Hela w opałach – Janka, reż. Patrick Yoka
  • 1989: Gdańsk 39 – podróżna, reż. Zbigniew Kuźmiński
  • 1979: Wodne dzieci – głos Ellie, reż. Lionek Jeffries
  • 1985: W cieniu nienawiści – głos Ewy, reż. Wojciech Żółtowski
                                     

3. Dubbing

  • 1997: Starwalker
  • 1994-1996: Przygody Myszki Miki i Kaczora Donalda
  • 2000: Marcelino, chleb i wino – Candela
  • 2001: Troskliwe misie
  • 1988–1993: Hrabia Kaczula
  • 1996: Dinusie
  • 2001: Pokémon: Film pierwszy – Jessie
  • 1997: Superman – mały Superman i inne role
  • 2004: Johnny Bravo
  • 1996: Elfy
  • 1992: Wyspa Niedźwiedzi
  • 1996: Przyjaciele
  • 1996: Porucznik Denver
  • 1997-1999: Tex Avery przedstawia
  • 2005: Trollz
  • 1997: W krainie mlecznych ząbków – główna rola
  • 2000-2006: Pokémon –
  • 1990–1994: Widget
  • 2001: Pokémon: Powrót Mewtwo – Jessie
  • 2004: Atomówki – Wada
  • 1996: Dzwonnik z Notre Dame – Esmeralda
  • 1999: Kajtuś – Kajtuś
  • 1997: Walter Melon
  • 1997: Anastazja – Anastazja
  • 1995-1996, 2004: Noddy – małpka Marta
  • 1995: Lord Jim
  • 2004: Martin Tajemniczy – Jenny
  • 2001: Pokémon 3: Zaklęcie Unown – Jessie
  • 1997: Spiderman
  • 1994-1995: Aladyn
  • 1996: Simba – Wilczek
  • 1993: Fantometka – Fantometka
  • 2001: Pokémon 2: Uwierz w swoją siłę – Jessie
  • Jessiebelle odc. 198,
  • 1996: Legenda o królu Arturze
  • 1994: Pinokio
  • 1996: Bugs Interwiew
  • 1986: Bolek i Lolek na Dzikim Zachodzie
  • 1997: Wiek niewinności
  • 1994: Brat Marnotrawny – Cecily Cardew
  • 1996: Szmergiel
  • 1997: Podróże Guliwera
  • 2003: Wesołe smoki – Hania
  • 1996-1999: Wszystkie psy idą do nieba
  • 1994-1996: Przygody Madelaine – Nicole
  • 1995-1997: Freakazoid – Steff
  • 1994: Wiedźmy
  • Jessie,
  • 1994: Dookoła świata z Willym Foggiem
  • 1997: Calineczka – Calineczka
  • 1996: Parker Levis
  • 1994-1996, 2006: Bodzio – mały helikopter – Punia
  • 1998: Eerie, Indiana: Inny wymiar – Gretchen
  • 1997: My Little Pony
  • 1994: Molly – Cecylia
  • 1996: Arka Noego
  • 1990–1998: Świat Bobbiego
  • 1995-1996: Insektory
  • Shelly odc. 299
  • 2000: Batman przyszłości – Dana Tan
  • 1997: Laboratorium Dextera
  • 1995: Bobry w akcji
  • 1996: Różowa Pantera
  • 1996: Kocie opowieści
  • 1994: Młoda Pocahontas
  • 1997: Kosmiczny mecz
  • 2006: Robinson Cruzoe
  • 2007: Sushi Pack
  • 2009: Czarodziejska lampa Alladyna – wykonanie piosenki czołówkowej oraz kończącej film
  • 2006: Jan Paweł II
  • 2009: Hokus-Pokus-Elfy
  • 2006: Cosy Corner
  • 2007: Truskawkowe ciasto – Anielski Torcik
  • 2009: Skradzione Święta, czyli tajemnica Świętego Mikołaja
  • 2008: Dyl Sowizdrzał
  • 2006–2007: Truskaweczka
  • 2009: Giovanna w krainie snów – Camilla oraz wykonanie piosenki czołówkowej
  • 2006: Przygody Tomka Sawyera
  • Mama Krówka,
  • Babcia Krówka
  • 2009: Bali – Tamara
  • 2008: Very fairy Christmas Spełnione życzenie – Samanta
  • 2006-2009: Krówka Mela –
  • 2008: Lisek Pablo – lisek Pablo
  • 2008: Dinotopia
  • 2008: Delfi i przyjaciele
  • 2008: Kraina Elfów – Pulcherina
  • 2009: Życie i przygody Świętego Mikołaja musical – Pani Mikołajowa
  • 2008-2009: Przyjaciele z podwórka musical – Hipcia, Kanguś
  • 2009: Kirikou i dzikie bestie musical
  • 2010: Fix i Foxi – Pam
  • 2006-2011: Świnka Peppa – Mama Świnka, George, Babcia Świnka, Madame Gizela
  • 2010: Timothy idzie do szkoły – pani Jenkins
  • 2010: Marvin musical – Diamonds


                                     

3.1. Dubbing Etiudy filmowe PWSFTviT

  • 1992: Europa, Europa, Europa, reż. Peter Lemper
  • 1993: Dwoje, reż. A. Franckiewicz
  • 1990: Delilah, reż. Ellen Lande
  • 1990: Powrót, reż. A. Franckiewicz
  • 1991: Eksperyment, reż. A. Franckiewicz
                                     

3.2. Dubbing Programy telewizyjne

  • 2000: Ręce, które leczą – rola pielęgniarki – film z cyklu Decyzja należy do Ciebie reż. Krzysztof Rogala
  • 1996: Kabaret Marka Grońskiego – "Kabaret Historyczny” reż. Barbara Borys-Damięcka
  • 2007: Szopka Noworoczna 2007 – "Szopka Prasłowiańska” – rola Nelli Rokity oraz wykonanie piosenek jako Nelli Rokita, Julia Pitera i Renata Beger, reż. Janusz Zaorski
  • 2003: Bajeczki Jedyneczki – "Jaś i Małgosia” – rola Małgosi
  • 2003: Jedyneczka – prowadząca oraz wykonanie piosenki "Kolory”
  • 1997: Podwieczorek przy mikrofonie – wykonanie piosenek: "Pocałuj mnie na pożegnanie”, "To nie twój rejon”
  • 1996: O Wandzie co Niemca nie chciała – rola Wandy, reż. Laco Adamik
  • 1995: Kabaret Marka Grońskiego – "Kabaret Kolejowy” reż. Barbara Borys-Damięcka
  • 2003: Bajeczki Jedyneczki – "O Wiośnie” – rola Wiosny
  • 1997: Ucieczka od miłości – rola Anny – film z cyklu Decyzja należy do ciebie reż. Krzysztof Rogala
                                     

4. Radio i praca muzyczna

Polskie Radio

  • 2004: Kabaret radiowy - Tygodnik Satyryczny KIWI - Stanisława Penksyka
  • 2001-2006: Wesoła Blondynka w Parafonii – cykl monologów satyrycznych
  • 2008: ZSYP – Nelli Rokita

Teatr Polskiego Radia

  • 2005: Porywacze, reż. Henryk Rozen
  • 2004: Balladyna – rola Aliny, reż. Jan Warenycia
  • 2008: Śmierć to dobry początek – Anna Janko – rola dziewczyny, reż. Henryk Rozen
  • 2005: Źródło – czytanie poezji, reż. Henryk Rozen

Dyskografia

  • 2002: płyta Lanton&Establishment
  • 2007: singiel Palec
  • 2008: płyta Jak Balsam
  • 2009: płyta Weekend in Paris

Teledyski

  • 2009: Ma place
  • 2007: Dookoła śnieżna zamieć
  • 2009: Moje miejsce
  • 2008: Pusto
  • 2008: Dookoła śnieżna zamieć – making off

Użytkownicy również szukali:

Lanton, Dorota, Dorota Lanton, dorota lanton, kabarety lublina. dorota lanton,

...

Wielojęzycznym słowniku

Tłumaczenie

Dorota Lanton w Ketrzynie Facebook.

DOROTA LANTON. aktorka i piosenkarka. Ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Szerszej publiczności znana jest jako farmaceutka Julia z serialu. Koncert Doroty Lanton. Dorota Lanton Absolwentka łódzkiej PWSFTiT. Jej debiut teatralny to Klub Kawalerów Marka Okopińskiego. Grała również w Operetce Warszawskiej, m.in.​w. Dorota Lanton: serialowa szara myszka Film ura. Dorota Lanton Data urodzenia 1969 05 04, Warszawa, Polska.


Dorota Lanton FDB.

Dorota Lanton. W serwisie znajdziesz najciekawsze wiadomości, zdjęcia i wideo związane z: Dorota Lanton. Dorota Lanton wystąpi dziś w Ostrowi! to. Wszystko o: Dorota Lanton wiadomości i informacje. Czytaj więcej na Super Express. Aktorstwo ma we krwi Dorota Lanton: jeszcze nie powiedziała. Informacje o koncertach artysty Dorota Lanton. Tutaj sprawdzisz terminy nadchodzących występów, a także możesz nabyć bilety na koncerty wykonawcy. Dorota Lanton Archiwum Rzeczpospolitej. Dorota Lanton na Fakt24.pl. Sprawdź najnowsze i najciekawsze materiały przygotowane przez redakcję w dziale Dorota Lanton. Dołącz, subskrybuj. Bądź na.


Doroty Lanton Agencja Promocyjno Koncertowa Syndykat.

Osoba: Dorota Lanton. Informacje. Osoba: Dorota Lanton. Akcje: Edytuj informacje. Nazwisko: Lanton, Imię: Dorota, Data urodzenia: 1969 05 04. Dorota Lanton Wykonawca Zespół Muzyka. Dorota Lanton oczarowała widzów wyśpiewanymi w oryginale piosenkami m. in. Edith Piaf, Juliette Greco, Yvesa Montanda, Jacquesa Brela i Carli Bruni. Miłość w Paryżu Bilety Online, Opis, Recenzje 2020, 2021. Koncert Doroty Lanton Miłość w Paryżu, to prawdziwie europejska propozycja na polskim rynku. Aktorka i piosenkarka m.in zwariowana.





Płyty muzyczne Dorota Lanton.pl.

Dorota Lanton sympatię widzów zyskała dzięki roli Juli w serialu Klan. Nagle zniknęła z ekranów, a kolejne role przyjmowała rzadko. Koncert Piosenki Francuskiej Milość w Paryżu Dorota Lanton. Jej mama była aktorką, toteż Dorota Lanton miłość do teatru i publicznych występów ma we krwi. Pierwsze kroki w branży stawiała już jako mała dziewczynka. Koncert Miłość w Paryżu Dorota Lanton Galeria zdjęć, zdjęcie nr. Dorota Lanton Aktorka i piosenkarka. Ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Zagrała w Klanie, Na dobre i na złe, Heli w opałach a także w filma. Dorota Lanton. Miłość w Paryżu. Bielskie Centrum Kultury. Doroty Lanton z towarzyszeniem zespołu Marka Stankiewicza i udziałem Bogusława Nowickiego. 4 kwietnia 2014 r. piątek godz. Zdjęcia. O.


Dorota Lanton: Osoby: Encyklopedia teatru polskiego.

Sprawdź wszystkie płyty Dorota Lanton. Zapowiedzi, Nowości i Bestsellery na CD i LP. Przeczytaj opinie i recenzje. Rabaty do 40%. Darmowa Dostawa. Dorota Lanton. Zobacz najciekawsze publikacje na temat: Dorota Lanton Kornik. Dorota Lanton Osoba Stopklatka. Tag Archives: Dorota Lanton organizator piątkowego koncertu śpiewającej aktorki Doroty Lanton, nie odwołuje wydarzenia mimo ogłoszonej przez władze. Odpowie ci wiatr Jacek Bończyk, Dorota Lanton Wyniki wyszukiwania. Stopklatka film, telewizja, seriale, kino, program tv, repertuar kin, box office, newsy. Miłość w Paryżu. Dorota Lanton – aktorka, znana m.in. z seriali Klan, Adam i Ewa oraz najnowszego Barwy szczęścia, ról musicalowych warszawski Teatr Roma i.


Płyta kompaktowa Dorota Lanton Jak Balsam Ceny i opinie.

Koncert piosenki francuskiej w wykonaniu Doroty Lanton, przy akompaniamencie Marka Stefankiewicza i Bogusława Nowickiego. Dorota Lanton jest. Podróże z francuską piosenką z Dorotą Lanton. Data imiejsce urodzenia. DOROTA LANTON Gwiazdy CKI Centrum Kultury Izabelin. Dorota Lanton aktorka, piosenka francuska Dorota Lanton Wizytówka Płyty Galeria Newsletter Księga gości Video Aktualności Forum Kontakt.


Dorota Lanton wiadomości, informacje Super Express.

Dorota Lanton wykonawca Najtańsze książki, muzyka, filmy.pl. Detko Band Dorota Lanton Miłość w Paryżu Molo w Sopocie Sopot. Balsamiczna Dorota Lanton 14 kwietnia udziałem ArtBono ukaże się debiutancki album Doroty Lanton, zatytułowany Jak balsam. Najłatwiej ją określić jako. Jacek Bończyk, Dorota Lanton Odpowie ci wiatr tekst i Tekstowo. Dorota Lanton aktorka i piosenkarka. Ukończyła Wydział Aktorski szkoły aktorskiej w Łodzi. Występowała w teatrach Roma, Kwadrat, zagrała w filmach i. Dorota Lanton Osoba Shinden. Koncert Doroty Lanton – Lamour à Paris, czyli Miłość w Paryżu to jak wyprawa do współczesnej stolicy Francji, gdzie słychać wszystkie rytmy.


Dorota Lanton Radio Plus Radom.

Detko Band Dorota Lanton Miłość w Paryżu Molo w Sopocie Sopot sprawdź szczegóły, poznaj ceny biletów, przeczytaj opinie czytelników. Dorota Lanton – Dubbingpedia. Dorota Lanton z towarzyszeniem zespołu Marka Stefankiewicza. i udziałem Bogusława Nowickiego. Najpiękniejsze francuskie piosenki o miłości. z repertuaru. Dorota Lanton i jej historie miłosne po francusku video. Radio PLUS Radom Przeboje z Nutą Nostalgii. Wiadomości z Radomia, radomskiego, koneckiego i opoczyńskiego. Marynarka Wojenna. Koncert Doroty Lanton – Miłość w Paryżu to wyprawa do stolicy Francji, gdzie pobrzmiewają Dorota Lanton ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Dorota Lanton Kornik artykuły Głos Wielkopolski. Zobacz informacje na temat: dorota lanton w Świętochłowicach.


Dorota Lanton Agencja Promocyjno Koncertowa Syndykat.

Płyta kompaktowa Dorota Lanton Jak Balsam ♫ Muzyka Filmowa, Pop, Rock już od 32.29 zł ♫ oceny i opinie ♫ porównanie cen w 2 sklepach ♫ Zobacz. Dorota Lanton Muzyka w. Dorota Lanton – aktorka i piosenkarka, piosenka francuska. Ukończyła wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Występowała w warszawskich. Dorota lanton Świętochłowice. Nie udało nam się znaleźć piosenki. Być może poniżej znajdziesz to, czego szukasz. Odpowie ci wiatr Jacek Bończyk, Dorota Lanton Wyniki wyszukiwania​. Dorota Lanton płyta i teledysk Premiery i wydarzenia muzyczne. Wszystko na temat muzyki w zasięgu twojej ręki. Zobacz najnowsze teledyski, posłuchaj listy przebojów i sprawdź, co ostatnio dzieje się w świecie gwiazd.





Lamour a Paris czyli Miłość w Paryżu Koncert Doroty LANTON.

Tłumy obejrzały niedzielny 29.11 koncert piosenki francuskiej, którego gwiazdą była Dorota Lanton, aktorka i piosenkarka znana między innymi z serialu. Dorota Lanton Bedzin N. Koncert w wykonaniu Doroty Lanton z towarzyszeniem Marka Stefankiewicza i Bogusława Nowickiego. Koncert Doroty Lanton Miłość w. DOROTA LANTON JAK BALSAM 7655001549 oficjalne Allegro. Dorota Lanton biografia, zdjęcia i terminy emisji w TV.


Dorota Lanton Baza Artystów.

Dorota Lanton. Miłość w Paryżu. Zobacz również. Kozacy Podola. Zobacz również. 40 lecie ZPIT Bielsko. Sponsorzy główni. sponsorzy. Partnerzy. ministerstwo. Miłość w Paryżu koncert Doroty Lanton – CoJestGrane24.pl. Dorota Lanton ur. 4 maja 1969 roku w Warszawie – aktorka i piosenkarka. Absolwentka XV Liceum im. Narcyzy Żmichowskiej w Warszawie.


Dorota Lanton – Ośrodek Kultury w Swarzędzu.

Dorota Lanton, Złote Tarasy, ul. Złota 59, wstęp wolny, informacje: www.​l, sobota 30.07, godz. 18. Dorota Lanton TKN24. Dorota Lanton – polska aktorka i piosenkarka. Koncert Doroty Lanton Miłość w Paryżu – Miejski Ośrodek Kultury. Dorota Lanton jest córką aktorki teatralnej Barbary Lanton. Komentarze 0. Dzieci widzą i słyszą. StopMowieNienawiści. Dorota Lanton w Filharmonii Opolskiej Radio Sygnały. Dorota Lanton w Filharmonii Opolskiej. Miłość w Paryżu w ramach koncertu piosenki francuskiej. Kto nie marzy o tym, aby zabrać swoją drugą połówkę do. Wydarzenia Miłość w Paryżu – koncert Doroty Lanton w. Dorota Lanton Дорота Лантон.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →