Poprzednia

ⓘ Sonali Kulkarni


Sonali Kulkarni
                                     

ⓘ Sonali Kulkarni

Sonali Kulkarni to indyjska aktorka urodzona w 1974 roku w rodzinie mówiącej w języku marathi w Maharasztrze w Pune. 1 nagroda, 4 nominacje. Wystąpiła też w I See You, Strangers, Taxi Number 9211, Duma i uprzedzenie i Dil Chahta Hai.

Jej imię w marathi oznacza "piękna”, w bengalskim "złota”.

                                     

1. Filmografia

  • Devrai 2004 – Seena
  • Kairee 2000 – The girl as grown up
  • Duma i uprzedzenie 2004 – Chandra Lamba
  • Sirf 2008 – Namita
  • baja 1990
  • I See You 2006 –
  • Dil Vil Pyar Vyar 2002 – Gauri
  • TN07 AL-4777 2008 tamilski film –
  • Darna Zaroori Hai 2006 – p. Pilgaonkar
  • Dr. Babasaheb Ambedkar 2000 – Ramabai Ambedkar
  • Strangers 2007 –
  • "Badalte Rishte" 1996 TV Series. Ulka
  • Silence Please. The Dressing Room 2004 – reporterka Aparna Sen
  • Agni Varsha 2002 – Nittilai
  • Mukta 1994 – Mukta
  • Jahan Tum Le Chalo 1999
  • Vrindavan Film Studios 1996 – Radha
  • Dil Chahta Hai 2001 – Pooja
  • Pyaar Tune Kya Kiya 2001 – Geeta
  • Taxi Number 9211 2006 – p. Shastri
  • Fuoco Su Di Me {Italian} My Heart Is On Fire 2005 –
  • May Madham 1994 Tamilski film
  • Hanan 2004 – Bhagwati
  • Misja w Kaszmirze 2000 – Neelima Khan
  • Daayraa 1996 – The Girl
  • Doghi 1995 – Krishna
  • Cheluvi 1992 – Cheluvi
  • White Rainbow 2005 – Priya
  • Danav 2003 – Lakshmi
  • Junoon 2002
  • Kitne Door Kitne Paas 2002 – Jaya

Użytkownicy również szukali:

...

Ocena filmu Bride and Prejudice Duma i Uprzedzenie 2004.

Varma Indira, Babbar Nadira, Kher Anupam, Kothari Meghna, Chowdhary Peeya Rai, Ganatra Nitin Chandra, Kulkarni Sonali. Data premiery: 2005 01 14. Temat: Covid 19 Prolib Integro. Опубликовано: 6 дек. 2016 г.


...